Studieavgift: kr. 10.000,-.

Søknad
Lokalt opptak. Søknadsfrist: 01.08.07. Et samarbeid mellom Høgskolen i Nesna og Bioforsk Nord Tjøtta.

Kort om studiet
Kunnskap om mat og matkultur er viktig for å utvikle lokale mattilbud basert på lokale mattradisjoner. Tradisjonsmaten skal produseres, tilberedes og serveres, men opplevelsen blir først fullstendig når man kan nyte måltidet i tidsriktige omgivelser – servert og presentert av mennesker som kan fortelle om måltidets historie og tradisjon.
For mange gjester og kunder er også det ernæringsmessige innholdet i måltidet viktig, og kunnskap om produksjonsmetoden fra jord og fjord til bord står derfor svært sentralt. Forståelsen for sammenhengen mellom mat og helse, tradisjoner og produksjonsmetoder er viktig kunnskap å ha med seg i undervisning av den oppvoksende slekt. 

Målgruppe
Personer med tilknytning til reiselivs-, hotell-, restaurant- og kafé-bransjen, i dagligvare- og næringsmiddelindustrien, ansatte i mattilsynet, lærere i alle skoleslag og produsenter og etablerere i landbruket.

Mål
Målet med studiet er å gi en innføring i mat og matkultur ut fra et kulturhistorisk og kulturteoretisk perspektiv på nasjonalt og lokalt/regionalt nivå.
Studenten skal få grunnleggende kunnskap om tradisjonell matlaging. Han/hun skal få innsikt i det historiske grunnlaget for og den sosiokulturelle konteksten til mat, mattradisjoner og matkultur, samt i mulighetene som denne kunnskapen gir for lokal/regional næringsutvikling.

Innhold og organisering
Undervisningen legges til sju samlinger over ett år. Det tas sikte på å lokalisere samlingene lokaliseres til ulike steder på Helgeland og i Salten. Oppstart oktober 2007. Studiet legger vekt på erfaringslæring og deltakermedvirkning.
Hva kan du bruke dette studiet til?
Studiet kan inngå som en del av en bachelorgrad eller en profesjonsutdanning. Studiet er godt egnet for den som skal starte egen bedrift innenfor mat, service og landbruk.

Egenandel
Egenandel for studentene er kr 10 000 for studiet. Studenten må selv dekke reise og oppholdskostnader i samband med studiet.

For mer informasjon, kontakt Jørn Høberg, Bioforsk Nord Tjøtta: jorn.hoberg@bioforsk.no ( tlf. 48 20 13 97)