Høringsdokument - Barnehagestruktur 2024

Bakgrunnen for denne høringen er at vi har utredet barnehagestrukturen i Bardu etter vedtak i kommunestyremøtet i desember 2023. Dette høringsdokumentet viser til utredningen og vi ber at høringsinstanser og andre som ønsker det kommer med innspill til punktene nedenfor og på den måten bidra til å danne et godt beslutningsgrunnlag. Høringsinnspill vil legges ved saken ved videre politisk behandling. Siden strukturforslaget inneholder flere forslag/ alternativ ønsker vi at høringsinnspill viser til punktene nedenfor. 

HØRINGSPUNKTER:

  1. Nedleggelse av Nedre Bardu barnehage: 

Nedre Bardu barnehage foreslås nedlagt som følge få barn, noe som medfører store kostnader pr barnehageplass. En nedleggelse vil påvirke på mange områder. Barn berøres, familier kan få lengre kjørevei til barnehage, det vil kunne påvirke nyetableringer og allerede bosatte. 

2. Antall barnehager og størrelse på disse 

Det foreslås at en framtidig barnehagestruktur bør bestå av to eller tre store barnehager for å sikre en effektiv drift. Om det blir to barnehager vil den største barnehagen ha opptil 190 plasser. I tillegg medfører færre barnehager at noen får lengre kjørevei til barnehagene. 

3. Plassering av barnehagene 

Plassering av barnehagene vil påvirke kjørevei, bolyst og miljøet. 

 4. Ny barnehagestrukturs påvirkning på barna

Her er det særlig to punkt vi ønsker kommentarer på. Det ene er økt reisevei som følge av endret struktur, det gjelder for forslaget om å legge ned Nedre Bardu barnehage og det gjelder plassering av andre barnehager, enten det medfører at flere må kjøre til Øvre-Bardu barnehage eller dersom Øvre Bardu barnehage ikke består i framtid. Det andre punktet er hvordan store barnehager påvirker barna.