Kirke

Bardu menighets hjemmeside

Menighetens kontor er i 1.etg i Menighetshuset, Ytterjordveien 3 like ved Bardu kirke. Kontorets ekspedisjonstid er mandag til fredag fra 10.00 til 14.00.

Kirkegårder og gravlunder
Det er åtte kirkegårder i Bardu kommune. Disse er plassert i sentrum og i alle dalførene.

Kirker og kapeller
Bardu kirke er i sentrum av kommunen. Det er kapeller i alle dalførene.

Kirkegårder og gravlunder

Det er 8 kirkegårder i kommunen.

 

Kirkemo ligger ved Bardu kirke. Dette er den eldste kirkegården i bygda og ble tatt i bruk i 1810. Senere utvidet i 1870 og 1946. Kirkegården består av 9 felt. Etter 1982 har det kun vært gravlegging i avtatte graver.

Gamle Lund som ligger i Salangsdalen, ble innviet i 1842 og var i bruk til 1920. Kirkegården er nedlagt og det er dannet en interesseforening for å ta vare på den som kulturminne.

Innset ligger på Innset i Østerdalen, ca 35 km fra Setermoen og ble tatt i bruk i 1861. Gravlunden består av et felt. Den ble i sin tid tatt i bruk fordi det ikke var kjørbar vei til Setermoen.

Molund ligger ved Altevannsveien et par hundre meter fra sentrum. Denne kirkegården var i bruk fra 1872 og fram til siste gravlegging i avtatt grav i 1998. Gravlunden består av et felt.

Skoelvli ligger i Nedre Bardu, ved Bjørnsmoveien, ca 3 - 4 km fra kapellet og ble tatt i bruk i 1900 og utvidet i 1946 og midt på 90-tallet. Kirkegården har 2 felt.

Sørdalen ligger like ved Øvre Bardu kapell og ble tatt i bruk i 1912. Den består av 4 felt.

Sponga gravlund ligger et par km nordover fra kirka. Den ble tatt i bruk i 1982. 2 gravfelt er tatt i bruk og 4 nye felt ble opparbeidet i 2001. Området er regulert og inngerdet til 8 felt til. Det vil si at det skal være gravplasser nok i over 100 år innenfor gjerdet. Den ligger fint til på en furumo med Barduelva like ved.

Nye Lund ligger ved Salangsdalen kapell og ble tatt i bruk i 1922. Kirkegården består av 4 felt.

Kirker og kapeller

Bardu kirke. Tømmerkirke, tatt i bruk i 1829. 120 sitteplasser i kirkeskipet og 15 sitteplasser på galleriet. Før galleriet ble stengt var det totalt 220 sitteplasser. Kirken er lokalisert til Setermoen. Kirken er Åpen Veikirke (uten guide) og er åpen i juli mandag - fredag 0800 - 1530.

Bardu kirke_small.jpg

Nedre Bardu kapell ble tatt i bruk 1981 og ligger ca 18 km nord for Setermoen . Tar av ved Elverumskrysset over brua og til venstre. Ca 170 husstander sokner til kapellet.

nbkapell3_small.jpg

Øvre Bardu kapell ble tatt i bruk i 1971. Kapellet finner man ca 17 km øst for Setermoen (X-Altevannsveien/Sørdalsveien). Ca 80 husstander sokner til kapellet.

ovre bardu kapell_small.jpg

Salangsdalen kapell ble tatt i bruk i 1981 da det var gjenoppbygd etter brann. Kapellet finner man ved å kjøre sørover E-6 ca 25 km fra Setermoen, fortsette Bonesveien (mot Polar Park) ca 2km. Det er ca 40 husstander som sokner til kapellet.

Salangsdalen kapell_250px.jpg

Menighetshuset, som ble tatt i bruk i 1993, ligger ved Bardu kirke og er benyttet i mange sammenhenger. Da Bardu kirke kun består av kirkerommet, ble menighetshuset bygget for å romme andre aktiviteter. Det har vist seg tjenlig og vel egnet både til de mange ulike arrangementer menigheten selv har, og det leies også ut til en rekke andre formål. Bla. er huset velegnet til møter, kurs, minnesamvær, dåpsfest eller lignende. Huset består av en stor og en liten sal med foldedør mellom. Godt kjøkken og dekketøy til ca 120 stk.

menighetshus_small.jpg

 

Kommunal vigsel i Bardu kommune

vigsel.jpg

Tilbud om vigsel
Fra 1. januar 2018 kan du gifte deg borgerlig i kommunen. Det er tre funksjoner i kommunen som har vigselsmyndighet: ordfører, varaordfører og rådmann. I Bardu kommune er det kommunestyresalen som er vårt seremonirom i denne sammenhengen.

Forberedelse til vigselen
Ta kontakt med Bardu kommune om dere har spørsmål eller ønsker å avtale tidspunkt for ekteskap. De som ønsker å inngå ekteskap må ha gyldig prøvingsattest på tidspunktet for ekteskapsinngåelsen. Det er folkeregistermyndigheten som utsteder prøvingsattest, og den er gyldig i fire måneder fra utstedelse.  

Se også Skatteetatens Veien til ekteskapet - steg for steg. Her finner du også alle nødvendige skjemaer.

Gjennomføring av vigselen
Før vigsel foretas, skal vigsleren motta prøvingsattesten som viser at ekteskapsvilkårene er prøvet. To vitner må være til stede under seremonien. Dette kan være forloverne eller to andre myndige personer. 

Etter vigselen
Brudeparet vil få tilsendt midlertidig vigselsattest. Endelig vigselsattest utstedes av folkeregistermyndigheten. 

Om du skal endre navn som resultat av vigselen, må du ordne dette selv. Søknad finnes på Skatteetaten sine nettsider. Om du har endret navn og skal på bryllupsreise i utlandet, må du sørge for at navnet i passet stemmer med navnet på billetten. Hvis ikke kan du få problem ved innsjekking.

Økonomi
Tilbudet er gratis så lenge du vil gifte deg i lokalet kommunen tilbyr, og det må være innen vår åpningstid.
- Kommunen tilbyr kommunestyresalen til seremonien.
- Dersom du ønsker andre ting som musikk, diktlesning, pynting e.l., må du ordne og betale dette selv.

Se også disse linkene
Lov om ekteskap av 4. juli 1991 nr. 47
Forskrift om kommunale vigsler av 18. september 2017 nr. 1421 
Forskrift om registrering og melding av vigsel av 20. november 1992 nr. 854
Forskrift om endring i forskrift om registrering og melding av vigsel av 18. september 2017 nr. 1422

VigselsromBardu

Bardu kommunes vigselsrom. Den flotte benken er laget av vår egen bedrift Bapro.